Training informatie

Header-foto-word-lid-logo

Training

Proefles BMX

Een proefles is te boeken wanneer jouw dochter/zoon minimaal 5 jaar oud is en over een goede fietsbeheersing beschikt.

Via de onderstaande agenda kan een proefles ingeboekt worden. Tot snel!

Beveiligingscode:
security code
Vul beveiligingscode in:

Verzenden

Training informatie

Tijdens het trainen op de wedstrijdbaan van FCV Schagen, dien je actief mee te doen met de training.

 • Voor crossers onder de 16 jaar geldt dat ouders en verzorgers van de leden verantwoordelijk blijven, er tijdens de training minimaal een ouder aanwezig is of de crosser moet onder de verantwoording vallen van een volwassen familielid of de ouder van een clubgenoot.
 • Iedere crosser wordt verzocht op tijd voor de training aanwezig te zijn omdat de eerste 10 minuten van de training worden gebruikt om warm te rijden en daarna wordt er 50 minuten training gegeven.

De trainingstijden

Zomertijd
Woensdag
Groep 1 18:30 tot 19:30 uur
Groep 2 19:30 tot 20:30 uur
Vrijdag
Groep 1 18:30 tot 19:30 uur
Groep 2 19:30 tot 20:30 uur

Wintertijd
Vrijdag
Groep 1 18:30 tot 19:30 uur
Groep 2 19:30 tot 20:30 uur

Zomerstop:
De zomerstop gedurende de grote zomervakantie is gelijk aan die van de basisscholen. Er zijn dan geen reguliere trainingen.

Winterstop: December, Januari en Februari
Tijdens de winterstop zijn er geen reguliere trainingen. De winterstop duurt van medio december tot na de voorjaarsvakantie (data zijn mede afhankelijk van de weers- en baangesteldheid).

Algemeen gedrag bij onze trainingen

 • Bij te laat komen op de training dient de crosser zich eerst te melden bij de trainer, de trainer beslist of hij/zij met de training kan meedoen.
 • Iedere BMX crossfiets dient voor de training gecontroleerd te zijn op eventuele gebreken. Deze moeten verholpen zijn, voordat de crosser aan de training gaat deelnemen.
 • Het is verplicht de baan te betreden met beschermende kleding (geen trainingsbroeken), handschoenen en helm. Hier mag alleen van worden afgeweken op aanwijzing van de trainer.
 • Het is verplicht om de juiste richting op te rijden, niet tegengesteld, op de juiste plaatsen de baan verlaten en niet aan de voorkant de startheuvel op te rijden. Hier mag alleen van worden afgeweken op aanwijzing van de trainer.
 • Tijdens het wachten op de startheuvel dient iedereen stil te zijn en te wachten op de tegels.
 • Tijdens de training is het niet toegestaan om in/bij de kantine te rusten en/of te drinken. Uitrusten en drinken kan gedurende de training op een door de trainer aangewezen plek en tijdstip.
 • Wanneer een crosser gedurende de training zijn/haar trainingsgroep even moet verlaten (om welke reden dan ook), moet dit aan de trainer gemeld worden.
 • Meld een eventuele (lichte) blessure bij de trainer voorafgaand aan de training, zodat daar rekening mee gehouden kan worden gedurende de training.
 • Praten mag, maar luister wel naar de trainer wanneer hij/zij iets uitlegt.
 • Indien de trainer van mening is dat een crosser de sfeer van een training door zijn/haar gedrag negatief beïnvloedt, kan de trainer besluiten de betreffende crosser gedurende de training weg te sturen.
 • Indien een crosser aan de trainer heeft doorgegeven volledig met zijn/haar training te stoppen, is het niet meer toegestaan die training op een later tijdstip te hervatten.