Training informatie

Header-foto-word-lid-logo

Training informatie

Tijdens het trainen op de wedstrijdbaan van FCV Schagen, dien je actief mee te doen met de training.

 • Voor crossers onder de 16 jaar geldt dat ouders en verzorgers van de leden verantwoordelijk blijven, er tijdens de training minimaal een ouder aanwezig is of de crosser moet onder de verantwoording vallen van een volwassen familielid of de ouder van een clubgenoot.
 • Iedere crosser wordt verzocht op tijd voor de training aanwezig te zijn omdat de eerste 10 minuten van de training worden gebruikt om warm te rijden en daarna wordt er 50 minuten training gegeven.

De trainingstijden

Zomertijd
Dinsdag
Groep 1 Wedstrijdtraining 19:00 tot 20:00 uur (op uitnodiging in overleg met trainer)
Groep 2 Veteranenuurtje 30+ training 20:10 tot 21:10 uur
Woensdag
Groep 1 18:30 tot 19:30 uur
Groep 2 19:30 tot 20:30 uur
Vrijdag
Groep 1 18:30 tot 19:30 uur
Groep 2 19:30 tot 20:30 uur
Groep 3 20:30 tot 21:30 uur

Wintertijd
Vrijdag
Groep 1 18:30 tot 19:30 uur
Groep 2 19:30 tot 20:30 uur
Groep 3 20:30 tot 21:30 uur

Zomerstop:
De zomerstop gedurende de grote zomervakantie is gelijk aan die van de basisscholen. Er zijn dan geen reguliere trainingen.

Winterstop: December, Januari en Februari
Winterstop, er zijn geen reguliere trainingen. Tijdens de winterstop is er geen training van december tot na de februari vakantie (data is mede afhankelijk van het weer en de baan gesteldheid)

Algemeen gedrag bij onze trainingen

 • Bij te laat komen op de training dient de crosser zich eerst te melden bij de trainer, de trainer beslist of hij/zij met de training kan meedoen.
 • Iedere BMX crossfiets dient voor de training gecontroleerd te zijn op eventuele gebreken. Deze moeten verholpen zijn, voordat de crosser aan de training gaat deelnemen.
 • Het is verplicht de baan te betreden met beschermende kleding (geen trainingsbroeken), handschoenen en helm. Hier mag alleen van worden afgeweken op aanwijzing van de trainer.
 • Het is verplicht om de juiste richting op te rijden, niet tegengesteld, op de juiste plaatsen de baan verlaten en niet aan de voorkant de startheuvel op te rijden. Hier mag alleen van worden afgeweken op aanwijzing van de trainer.
 • Tijdens het wachten op de startheuvel dient iedereen stil te zijn en te wachten op de tegels.
 • Tijdens de training is het niet toegestaan om in/bij de kantine te rusten en/of te drinken. Uitrusten en drinken kan gedurende de training op een door de trainer aangewezen plek en tijdstip.
 • Wanneer een crosser gedurende de training zijn/haar trainingsgroep even moet verlaten (om welke reden dan ook), moet dit aan de trainer gemeld worden.
 • Meldt een eventuele (lichte) blessure bij de trainer voorafgaand aan de training, zodat daar rekening mee gehouden kan worden gedurende de training.
 • Praten mag, maar luister wel naar de trainer wanneer hij/zij iets uitlegt.
 • Indien de trainer van mening is dat een crosser de sfeer van een training door zijn/haar gedrag negatief beïnvloedt, kan de trainer besluiten de betreffende crosser gedurende de training weg te sturen.
 • Indien een crosser aan de trainer heeft doorgegeven volledig met zijn/haar training te stoppen, is het niet meer toegestaan die training op een later tijdstip te hervatten.

Snelle BMX links

Vrije training Papendal 5 meter heuvel

De afdelingen hebben gezamenlijk besloten omdat het seizoen later gaat starten dan we gewend zijn het laatste weekend van maart...
Read More

Open trainingen Papendal

Vanaf eind april zullen er weer open trainingen worden aangeboden op de BMX baan in Papendal. Deze zullen op de...
Read More

Kwalificatie eisen 2021

Voor het NK / EK / WK 2021 moet je voldoen aan bepaalde kwalificatie eisen om te kunnen deelnemen. De...
Read More

BMX kalender 2021

Op dit moment is de KNWU druk met de kalender van 2021. Echter heeft de UCI aangegeven dat zij pas...
Read More

Winterstop

Vanaf 16 december tot medio februari 2021 hebben wij bij FCV Schagen winterstop
Read More

Gratis proefles BMX

Momenteel bieden wij geen proeflessen aan vanwege de aangescherpte coronaregels. Wij hopen jullie weer te ontvangen zodra dat weer mogelijk...
Read More

Geschiedenis

FCV Schagen is gestart in 1981 maar is officieel opgericht in 1983 en sindsdien een begrip in Schagen en omstreken....
Read More

Covid-19

Bij FCV Schagen dragen wij zorg voor de naleving van de aangescherpte coronaregels. Vanwege de aangescherpte coronaregels is het alleen...
Read More

Startersinformatie

Je bent nieuw in de BMX wereld! Dat is mooi. Maar waar begint het nu eigenlijk allemaal, wat komt er...
Read More

Noord Holland Cup

De Noord Holland Cup (NHC) is de ideale wedstrijd voor starters. Uiteraard doen gevorderde crossers ook mee. Je maakt kennis...
Read More