BMX zoals het bedoeld is!

Reguliere training

In verband met het COVID-19 virus en de adviezen van overheid, NOC*NSF en KNWU zijn alle BMX trainingen bij FCV Schagen afgelast tot nader bericht.

3rd april 2020 

De BMX vereniging in de kop van Noord-Holland. FCV Schagen is opgericht in 1983 en sindsdien een begrip in Schagen en omstreken. We hebben een uitdagende wedstrijdbaan met een mooie startheuvel waarop we een groot deel van het jaar trainen. Tijdens de zomertijd 2x per week en tijdens de wintertijd 1x per week.

Wij zijn officieel aangesloten bij de wielerbond KNWU. Je bent bij ons welkom als recreatief rijder maar ook de echte bikkels zijn welkom om te komen trainen, om daarna wedstrijden te rijden op verschillende banen bij verschillende verenigingen. Een mooie en leuke wedstrijd om als beginner mee te starten zijn de eigen clubwedstrijden en de Noord-Holland-Cup.

Alle kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom bij ons om het eens te proberen middels de geboden proeflessen. Kijk snel bij de starters informatie en bij BMX informatie, hier vindt je alle benodigde informatie om te starten in de BMX sport. Komt u gerust eens kijken en vragen tijdens de trainingsavonden.
Het reserveren van een proefles kan heel eenvoudig via onderstaande formulier. Heeft u vragen? stel ze hier.

 

FCV Schagen Certificaat

Art.nr. 00007
€100.00
Op voorraad
1
Productgegevens

FCV Schagen Certificaat

Bewaar dit product voor later

Reserveer hier jouw gratis proefles!

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzenden

BMXTrofee West Competitie (BWC)

De voorlopige data voor de BWC 2020 zijn bekend! In 2020 worden er 6 BWC wedstrijden gereden. Noteer de data in je agenda zodat je geen wedstrijd zal missen.

Zondag 15 maart 2020 -Afgelast-
BWC #1 BMX de Kley-drivers, Langedijk

Zondag 19 april 2020 -Afgelast-
BWC #2 HSC De Bataaf, Zwanenburg

Zondag 14 juni 2020
BWC #3 FCC Barendrecht, Barendrecht

Zondag 28 juni 2020
BWC #4 FCV Schagen, Schagen

Zondag 20 september 2020
BWC #5 FCC de Boscrossers, Heiloo

Zondag 25 oktober 2020
BWC #6 FCC Wijkeroog, Velsen-noord

Top Competitie 2020

De BMX Topcompetitie wedstrijden (ook wel TC genoemd) zijn wedstrijden die op landelijk niveau worden verreden. Als je wilt deelnemen aan deze wedstrijden moet je minimaal 5 jaar zijn en in het bezit zijn van een KNWU licentie. Inschrijven voor een Topcompetitie wedstrijd doe je op de wedstrijdlocatie.

Zondag 29 maart 2020 -Afgelast-
TC #1 Kamper Wieler Club, Kampen

Zondag 17 mei 2020 - Afgelast-
TC #2 FC Unitas, Assen

Zondag 7 juni 2020
TC #3 FCC de Weirijders, Tiel

Zondag 21 juni 2020
TC #4 FCC Barendrecht, Barendrecht

Zondag 13 september 2020
TC#5 UWTC, Uithoorn

Zondag 4 oktober 2020
TC #6 FCC de Plakpunters, Venlo

Noord-Holland-Cup 2020

De Noord-Holland-Cup wedstrijden, (ook wel NHC genoemd) zijn wedstrijden die op regionaal niveau worden verreden. Als je wilt deelnemen aan deze wedstrijden moet je minimaal 5 jaar zijn en in het bezit zijn van een KNWU basis-licentie. 

Zaterdag 09 mei 2020 -Afgelast-
NHC #1 FCC De Kley-drivers, Langedijk

Zondag 24 mei 2020 - Afgelast-
NHC #2 FCV Schagen, Schagen

Zondag 31 mei 2020 - Afgelast-
NHC #3 FCC de Boscrossers, Heiloo

Zondag 23 augustus 2020
NHC #4 FCC de Kombocht, Bussum

Zondag 27 september 2020
NHC #5 FCC Wijkeroog, Velsen-Noord

Zondag 18 oktober 2020
NHC #6 HSC de Bataaf, Zwanenburg

Zondag 01 november 2020
NHC #7 HSC UWTC, Uithoorn

Vernieuwde Missie, Visie en Kernwaarden

FCV Schagen en omstreken heeft  haar vernieuwde Missie, Visie en Kernwaarden beschreven. Graag verwijzen wij naar het gehele document.

Missie FCV Schagen en omstreken is dé BMX vereniging in de Noordkop

Visie FCV Schagen en omstreken wil een vereniging zijn die

Kernwaarden Plezier -- Presteren -- Participeren

NK Clubs, The Wheelys in Baarn (NKC) -- Afgelast--

Sinds 2018 wordt het NKC los georganiseerd door de KNWU. Deze wedstrijd staat open voor alle bij de KNWU geregistreerde BMX-renners (inclusief basisleden). In 2020 wordt de NKC georganiseerd door The Wheelys in Baarn op 22-03-2020. Nadere informatie volgt maar houdt deze datum vrij in je agenda! We gaan met zoveel mogelijk crossers van FCV Schagen naar Baarn!

Noord Holland Cup (NHC)

Je doet mee aan de NHC! Leuk, de noord holland cup is de ideale wedstrijd voor starters. Uiteraard doen gevorderde crossers ook mee. Je maakt kennis met de wedstrijden in de BMX op een leuk instapniveau. Wij raden nieuwe crossers aan om deze ervaring mee te pakken! De uitslagen van de Noord Holland Cup wedstrijden vind je op deze website van BMXWest

Startersinformatie

Je bent nieuw in de BMX wereld! Dat is mooi. Maar waar begint het nu eigenlijk allemaal, wat komt er op je af en waar zou je allemaal rekening mee kunnen houden? Wij hebben geprobeerd e.e.a. aan informatie te verzamelen en op een rij gezet. Kijk op de starterspagina van onze website om die informatie op te halen of even op een rustig moment na te lezen. Uiteraard staan wij ook op de trainingsavonden voor u klaar om antwoord te geven op uw vragen.