BMX FCV Schagen e.o

BMX zoals het bedoeld is!

Training

 

voor het laatst bijgewerkt op 22-05-2019
Controleer altijd einde middag voor de laatste status

BMX Activiteiten

Komende BMX activiteit

28mei2019

BMX West training

Sponsors

Facebook

FCV Schagen e.o.

Een BMX vereniging in de kop van Noord-Holland. FCV Schagen is opgericht in 1983 en sindsdien een begrip in Schagen en omstreken. We hebben een uitdagende wedstrijdbaan met een mooie startheuvel waarop we een groot deel van het jaar trainen. Tijdens de zomertijd 2x per week en tijdens de wintertijd 1x per week.

Wij zijn officieel aangesloten bij de wielerbond KNWU. Je bent bij ons welkom als recreatief rijder maar ook de echte bikkels zijn welkom om te komen trainen, om wedstrijden te rijden op verschillende banen bij verschillende verenigingen. Een mooie en leuke wedstrijd om als beginner mee te starten zijn de eigen clubwedstrijden en de Noord-Holland-Cup.

Alle kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom bij ons om het eens te proberen middels de geboden proeflessen. Kijk snel bij de starters informatie en bij BMX informatie, hier vindt je alle benodigde informatie om te starten in de BMX sport.  Komt u gerust eens kijken en vragen tijdens de trainingsavonden.
Klik hier om direct aan te melden voor proeflessen. Heeft u vragen? stel ze hier.

Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram

 


Like onze Socials en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. — 19 Mei doen wij mee aan Sportief Schagen in het centrum van Schagen. — Urmaprint uit Heerhugowaard, drukt onze nieuwste flyers !


 

BMXtrofee- West Competitie, BWC #2 bij UWTC in Uithoorn

Vol goede moed verzamelden alle leden van FCV Schagen die zich hebben aangemeld voor de BMXTrofee-West in Uithoorn.

Het was weer prima weer en iedereen had er zin in. De crossers die deze wedstrijd voor FCV Schagen uit kwamen waren: Danilo, Thijs, Nigel, Milan, Jayden, Luna, Xem, Twan, Fleur, Sep, Bink, Kelvin, Iwan, Fabienne, Timo, Jesse, Tim en Koen.

Iedereen deed weer zijn uiterste best om een mooi resultaat te halen. De uitslagen zijn op de website van BMXwest terug te vinden.

Meer informatie over de BMXTrofee-West Competitie is via de link terug te vinden.
We zijn trots op onze rijders en feliciteren ze met het tot nu toe behaalde resultaat.

FCV Schagen op Sportief Schagen

Zondag 19 mei bruist Schagen tijdens Sportief Schagen. Naast de City Run Schagen is er ook een grote verenigingsmarkt rondom de kerk. Tussen 11.00-15.00 uur kan iedereen kennismaken met diverse takken van sport. BMX club FCV Schagen ook van de partij. Stap ook op een echte BMX fiets en waan je als een echte Niek Kimmann of Laura Smulders over de baan. De rijders van FCV Schagen helpen je graag op weg!

Winactie

Iedereen die zich zondag bij de verenigingskraam van FCV Schagen meldt kan meedingen naar een BMX clinic. Onder alle inzendingen wordt één winnaar getrokken. Hij of zij krijgt met totaal 8 personen een 2,5 uur durende clinic op de club van FCV Schagen. Onder leiding van een trainer krijgen zij alle tips en tricks om vervolgens de baan op te gaan en het BMX-en zelf te ervaren.

Vanaf 5 jaar

Nieuwe rijders zijn bij FCV Schagen van harte welkom. De BMX-sport is geschikt voor iedereen die vanaf 5 jaar zelfstandig kan fietsen. Om op een laagdrempelige manier kennis te maken is het mogelijk om proeflessen te volgen. De vereniging stelt een BMX crossfiets, een gecertificeerde helm en handschoenen beschikbaar.

Trainingen

De club bevindt zich aan de Witte Paal 62a in Schagen. Er wordt getraind op woensdag- en vrijdagavond. Zowel recreatieve rijders als ook de echte bikkels zijn welkom om te komen trainen en om wedstrijden te rijden. Meer informatie is te vinden op de website www.fcvschagen.nl maar langskomen en direct sfeer proeven op een trainingsavond kan ook.

NHC #2 Uithoorn

Het was weer een mooie dag vandaag! Met regen, beetje wind en zelfs zo af en toe de zon. De crossers van FCV Schagen in grote getalen aanwezig bij de Noord Holland Cup #2 in Uithoorn.

De uitslagen van de NHC #2 Uithoorn zijn verwerkt en deze kan je terug vinden op de website van bmxwest

Noord Holland Cup #2 Uithoorn

De Noord-Holland Cup 2019 is een competitie van 7 wedstrijden.
Zondag 5 Mei 2019 is de NHC #2 in Uithoorn.
Hierbij de richttijden voor de dagindeling.

Inschrijving : 10:00 uur tot 10:30 uur
Starthek training : 10:00 tot 11:00 uur
Aanvang wedstrijd : 11:15 uur eigen-klasse
Einde wedstrijd : ±14:00 uur

BMX TopCompetitie in Baarn

Vandaag, zondag 14 april 2019, de TC Baarn.
De dag begon heel vroeg en het was koud. Even wennen voor een aantal die voor de eerste keer een TC gingen rijden.
Later op de dag kwam het zonnetje erbij en was het beter vertoeven, langs de baan in Baarn.
Met 14 leden aan de start een gezellige opkomst.
Xem, Luna, Fleur, Tim, Jesse, Jayden, Milan en Dennis hebben gestreden in de moto’s voor wat ze waard zijn. Bink kwam tot de kwartfinales. Koen en Kelvin tot de halve finales. Sep werd 1e in de finales, net als Tim bij de cruisers, Fabienne is 6e geworden en Twan kwam als 8e binnen in de finales. Wat een toppers allemaal.
Bedankt voor de gezellige dag!

Nieuwe media

Onze media breidt zich steeds meer uit op onze website. Kijk snel hier bij de Media, voor o.a. Old Skoel, nieuwsbrieven en fotoalbums.

FCV Schagen vs BMXTrofee-West Competitie

Vol goede moed en de trainingsuren in de benen verzamelden alle leden van FCV Schagen die zich hebben aangemeld voor de BMXTrofee-West in Baarn. Zondag 31 Maart j.l was daar dan de aftrap van de BWC 2019 bij The Wheelys.

Het mooie weer stond ons bij en iedereen had er zin in. De crossers die deze wedstrijd voor FCV Schagen uit kwamen waren: Danilo, Thijs, Nigel, Milan, Jayden, Luna, Xem, Twan, Fleur, Sep, Bink, Kelvin, Iwan, Fabienne, Timo, Jesse en Dennis.

Iedereen deed weer zijn uiterste best om een mooi resultaat te behalen.
De uitslagen zijn op de website van BMXwest terug te vinden.

Meer informatie over de BMXTrofee-West Competitie is via de link terug te vinden.
We zijn trots op onze rijders en feliciteren ze met het tot nu toe behaalde resultaat.

Woensdagtrainingen bij FCV Schagen

Vanaf woensdag 03 April starten de reguliere woensdag trainingen weer bij FCV Schagen.
Op de woensdag trainen we in 2 groepen.

Groep 1: van 18:30 tot 19:30 uur
Groep 2: van 19:30 tot 20:30 uur

Voor meer informatie over de trainingen bij FCV Schagen verwijzen wij je graag naar onze uitgebreide trainingsinformatie

BWC nieuws: BMXTrofee West Competitie 2019 gaat Scrambled moto’s rijden.

Scrambled moto’s  : hoe gaat dat in zijn werk dan?

Bij scrambled moto’s  wordt op de bordlijst PER MANCHE aangegeven in welke RIT je zit.
De 1ste manche wordt random ingedeeld en iedereen krijgt een startpostitie (plaats aan het starthek) toegewezen.

In het parc ferme ga je staan in het vak horende bij je ritnummer, aan het starthek op de plek die aangegeven staat op de bordlijst.

De 2de manche wordt ingedeeld op basis van de uitslag van de 1ste manche. Er wordt een nieuwe bordlijst opgehangen. Daarop staat in welke rit je zit (parc ferme) en de positie op de lijst bepaald wanneer je je plaats aan het starthek mag kiezen. Zorg dat je op tijd in het parc ferme bent, bij het lopen naar het starthek mag je elkaar niet inhalen.

De 3de manche wordt ingedeeld op basis van de uitslag van de 2de manche. Er wordt weer een nieuwe bordlijst opgehangen. Daar staat ook weer op in welke rit je zit en ook de positie op die lijst bepaald wanneer je je plaats aan het starthek mag kiezen.

Na de 3de manche gaan de beste 32/16 door naar de kwartfinale of halve finale. Bij minder dan 17 rijders rijders gaan de beste 8 naar de A-finale en de anderen naar de B-finale.
Bij minder dan 13 rijders gaan er 4 naar de B-finale, de rest naar de A-finale.

Er is dus geen herkansing meer!
Dit doen we ook in de open klasse
Voor vragen: Loop even langs de scrambled moto coördinator.

Eerste clubwedstrijd FCV Schagen groot succes

De eerste clubwedstrijd is weer gereden, de opkomst was goed en iedereen had er weer zin in. Mooi om te zien dat de nieuwe rijders van onze club ook de mogelijkheid hebben aangepakt om kennis te maken met het wedstrijdfietsen. FCV Schagen organiseert clubwedstrijden om in wedstrijdverband op die manier een extra invulling te geven aan de reguliere trainingen. Tegelijkertijd kan de crosser zijn ontwikkelingen meten met de andere crossers van de club.

Dank aan alle vrijwilligers voor hun bijdrage, zonder vrijwilligers geen clubwedstrijden. De volgende clubwedstrijd is op 7 Juni 2019 en ook dan kijken we weer uit naar de enthousiaste bijdrage van de vrijwilligers.

Sinds 2019 worden na de indeling, de startlijsten op onze website gepresenteerd. De startlijsten van 29 Maart kan je hier terug vinden. Tevens kan je hier de uitslagen terug vinden.

BMXtrofee- West Competitie, BWC #1 bij The Wheelys in Baarn

Op zondag 31 Maart is de BMXtrofee-West Competitie, BWC #1 bij The Wheelys in Baarn
Ter herinnering: Dit jaar is de KNWU lidmaatschapspas digitaal.
Je hebt je pas nodig voor de inschrijving bij elke wedstrijd. Je kan hem vinden op website van de KNWU, dan uitprinten of digitaal meenemen.

De dagindeling ziet er ongeveer als volgt uit bij een BWC wedstrijd:

  • Inschrijving: 09:00 – 09:45 uur
  • Vrije training: 09:00 – 09:30 uur
  • Starthek training: 09:30 uur tot 10:15 uur
  • Vrije training: 10:30 tot ophangen wedstrijdlijsten
  • Aanvang wedstrijd: 15 minuten na ophangen wedstrijdlijsten
  • Einde wedstrijd: ca. 15:00 – 16:00 uur

Indeling: Eigen klasse: Wordt ingedeeld op licentieleeftijd (dit jaar – geboortejaar)

Meer informatie is te vinden op de website van BMXwest

Plaats 26 voor FCV Schagen op NKC Kampen

Het was een mooie dag! Het weer zat erg mee, met de frisse wind en af en toe de zon was het goed te doen op het wedstrijdterrein van KWC Kampen. Alle crossers hebben hun best gedaan en dat zien we terug in de punten. We zijn als club in de keurige middenmoot geëindigd, op plaats nummer 26! Bedankt allemaal voor dit prima resultaat!

Voor de gehele uitslag kan je terecht op de website van bmxnederland

Startersinformatie BMX

Je bent nieuw in de BMX wereld! Dat is mooi. Maar waar begint het nu eigenlijk allemaal, wat komt er op je af en waar zou je allemaal rekening mee kunnen houden?
Wij hebben geprobeerd e.e.a. aan informatie te verzamelen en op een rij gezet.

Kijk op de starterspagina van onze website om die informatie op te halen of even op een rustig moment na te lezen. Uiteraard staan wij ook op de trainingsavonden voor u klaar om antwoord te geven op uw vragen.

Clubwedstrijden bij FCV Schagen

Op vrijdag 29 Maart starten de clubwedstrijden weer bij FCV Schagen. We hebben uw hulp als ouder nodig om de clubwedstrijden door te kunnen laten gaan. Vanaf deze week hangt in de kantine een intekenlijst waarop u kunt aangeven welke taak u wilt uitvoeren. En waarom ook niet, uw kind kan dan lekker meedoen met de leuke clubwedstrijden. In 2019 organiseren wij 7 clubwedstrijden, wist u al dat de beste 6 resultaten van de 7 wedstrijden meetellen in de puntentelling? Indien uw kind 5 van de 7 clubwedstrijden mee doet dan krijgt hij/zij een mooi aandenken in de vorm van een beker of een medaille.

 

BMX West Competitie en Noord-Holland Cup

De wedstrijd kalender voor de BMX West Competitie was al bekend en is er tijdens de Noord-Holland Cup vergadering de wedstrijd kalender aangevuld met de wedstrijden van de Noord-Holland Cup.

BMX West Competitie

Zondag 31 Maart 2019 BWC #1 FCC The Wheely’s Baarn
Zondag 26 Mei 2019 BWC #2 Uithoornse WTC Uithoorn
Zondag 09 Juni 2019 BWC #3 FCC Barendrecht Barendrecht
Zondag 30 Juni 2019 BWC #4 FCC de Spuicrossers Oud- Beijerland
Zondag 01 September 2019 BWC #5 FCC de Kombocht Bussum
Zondag 15 September 2019 BWC #6 FCC Rijswijk Rijswijk
Zondag 29 September 2019 BWC #7 HSC De Bataaf Zwanenburg
Zondag 13 Oktober 2019 BWC #8 FCC Wijkeroog Velsen-Noord
Zondag 03 November 2019 BWC #9 BMX De Kley-drivers Langedijk

Noord Holland Cup

Zondag 17 Maart 2019 NHC #1 FCV Schagen Schagen
Zondag 5 Mei 2019 NHC #2 Uithoornse WTC Uithoorn
Zondag 25 Augustus 2019 NHC #3 FCC de Kombocht Bussum
Zondag 20 Oktober 2019 NHC #4 FCC Wijkeroog Velsen- Noord
Zondag 27 Oktober 2019 NHC #5 HSC De Bataaf Zwanenburg
Zaterdag 2 November 2019 NHC #6 BMX De Kley-drivers Langedijk
Zondag 10 November 2019 NHC #7 De Boscrossers Heiloo

LET OP!! 1 wedstrijd zal op een zaterdag gereden worden, te weten de wedstrijd NHC #6 BMX De Kley-drivers – Langedijk.

Zorg dat je agenda up-to-date is zodat je geen wedstrijden hoeft te missen.
De Noord-Holland Cup is een super leuke competitie voor de beginnende rijders, maar ook de BMX West Competitie is een zeer leuke competitie voor de startende en gevorderde rijders. Uiteraard hopen we veel van FCV Schagen rijders te zien knallen op de banen in Noord-Holland en West Nederland.
De laatste NHC #7 wedstrijd start weer een uur eerder, dus om 09:00 uur, i.v.m. de daaraan gekoppelde prijsuitreiking van de NHC. We verwachten dat einde deze week de inschrijving voor de BWC en NHC worden open gezet. Kijk hiervoor op BMX West